Bloembakken aan de pijp

Overwinterende Geraniums

In de zomer heb ik traditioneel bloeiende geraniums in 4 bloembakken aan de regenpijp. Vorig jaar wilde ik voor het invallen van de winter de bakken binnenhalen zodat de geraniums binnen kunnen overwinteren. Helaas hebben de bakken geen vlakke onderkant, dus ik kon nergens heen met de bakken. Zonde van de geraniums.

Dit jaar heb ik het anders aangepakt. Eerst heb ik een stuk PVC-pijp met ongeveer dezelfde diameter als de regenpijp uit de bouwmarkt gehaald. Vervolgens een bijpassende “dop” er aan gelijmd, een haak er ingedraaid (stukje hout aan de achterkant) en daar is ‘ie: de bloembakhouder voor de winter!

Inmiddels hangen de geraniums binnen in de hal onder de lichtkoepel. Een vrolijk gezicht bij thuiskomst: Welkom.

2 antwoorden op “Bloembakken aan de pijp”

Geef een reactie