Soms hangt een oplossing in de lucht

Elho heeft een soort driepotsbloembak in allerlei hippe kleuren op de markt gebracht waarmee het makkelijk is om verticaal te tuinieren volgens de fabrikant. In mijn enthousiastme over het mooie plaatje heb ik gelijk twee van die driepotsbloembakken gekocht samen met een verhoger die het geheel zo’n 20 cm. optilt voor een bescheiden verticaal tuintje op het balkon.

Het is een vergissing. Na verloop van tijd blijkt de onderste divisie plantjes wel erg zielig zonder voldoende zon en ruimte en wat is het ding toch een sta-in-de weg op het balkon!

Tijd voor een creatief alternatief waarbij de plantjes de ruimte krijgen zonder dat het een sta-in-de-weg is. Geïnspireerd op de hangende tuinen van Babylon en met behulp van een plastic driepuntsding van een oude hangende balkonpot is het mogelijk de driepotsbloembakken (op de foto in magenta en cyaan) te laten hangen. En zie hier het resultaat:

Hangende tuinen van Babylon
Mijn hangende tuinen van Babylon…

Eén antwoord op “Soms hangt een oplossing in de lucht”

Geef een reactie

%d