Rood met witte stippen

vliegenzwamAlgelopen week kwam ik tijdens een wandeling een prachtige paddestoel tegen. Zo’n hele echte: rood met witte stippen. In een klein veldje met dorre afgevallen boombladeren. Een typisch herfsttafreeltje. In gedachten zie ik dan een klein kaboutertje achter de stam paddestoel verscholen. Het is werkelijk een geweldige paddestoel om te zien met zo’n glimmende felrode hoed met witte stippen.

Maar lang niet de allermooiste paddestoel die ik ooit gezien heb!

Het was in de zomer van 1974. Achter de Bolder op kampeerterrein Stortemelk stond die: in het heldere zonlicht met een bolle glimmende kunststof rode hoed en grote witte stippen. En daaronder een witte houten stam met een deurtje en raampje. En warempel… een klein kaboutertje had reeds zijn intrek genomen!

Paddestoel achter de Bolder

2 antwoorden op “Rood met witte stippen”

Geef een reactie