Handige mannen

14218019828_c9a9931b0d_oKen je MacGuyver uit de jaren tachtig nog? Met behulp van eenvoudige hulpmiddelen, zoals een stukje kauwgom, aluminiumfolie, paperclip en zijn zakmes wist hij onmogelijke klussen te klaren en dreigend gevaar van bijv. terroristen af te wenden.

Sinds een jaar ben ik lid van de ProfiClub van een bekende Duitse bouwmarkt en zing ik dus regelmatig het clublied “Aja jippie jippie jee”.

MacGyver-toolAf en toe organiseren ze wat en zo kreeg ik onlangs een tasje met wat relatiegeschenkjes. Het meeste promotiemateriaal ken je al wel, tenminste als je wel eens een vakbeurs bezoekt.
Nieuw deze keer was een speciale tool: een heel eenvoudig plaatje metaal, maar zeer multifunctioneel. Met maar liefst 11 functies!

 1. Blikopener
 2. Mes
 3. Schroevendraaier
 4. Liniaal
 5. Flesopener (ja, dus echt voor mannen)
 6. Viervoudige moersleutel
 7. Vlindermoersleutel
 8. Zaag
 9. Hoekmeter
 10. Tweevoudige moersleutel
 11. Gat voor sleutelring
Nancy Reagan en Mr T tijdens de Kerst in 1983
Hier kon B.A. echter niet ontsnappen aan de opdringerige fan Nancy Reagan

Natuurlijk moest ik meteen aan MacGyver denken. En ook aan B.A. Baracus van the A-team. Ongetwijfeld had B.A. een gouden exemplaar ergens rond zijn nek hangen, zodat hij, als het team weer eens gevangen was genomen, kon ontsnappen.

Foto’s:
MacGyver, auteur: TNS Sofres, bron: Flicr, licentie: CC-BY-2.0
Mr. T, auteur: Uncredited White House photographer, bron: Ronald Reagan, Presidential Library and Museum, publiek domein

6 antwoorden op “Handige mannen”

  1. Jazeker Rob. Alleen gebruiken de Groningers ander gereedschap dan een katoenen zak: de poffertpan! Het recept wat je beschrijft noemen we Klont. Maar ik ben zeer verheugd dat je schrijft over Gronings eten. Dat is trouwens ook de titel van een leuk boekje “Gronings eten” van Hans Donderwinkel. Een aanrader.

Geef een reactie